Hrísi vex ok háu grasi Víðars land viði; en þar mögr of læzt af mars baki frækn at hefna föður

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Η Ώρα της Απόφασης


... δόθηκε μια ετικέτα με τον τίτλο "Ανθρώπινη Πρόοδος" και τώρα που έχει όνομα, υπάρχει. Όσοι αμφιβάλλουν δεν είναι παρά στενόμυαλοι αντιδραστικοί, αιρετικοί και, το χειρότερο, άνθρωποι χωρίς καμία δημοκρατική αρετή: Να χαθούν!
Υπ' αυτήν την έννοια, ο φόβος της πραγματικότητας ξεπεράστηκε από την διανοητική αλαζονεία, το σκοτάδι που προέρχεται από την άγνοια όλων των πραγμάτων της ζωής, από πνευματική ένδεια, από έλλειψη σεβασμού και τελικά από απόκοσμη βλακεία - μιας και δεν υπάρχει τίποτα πιο ανόητο από την δίχως ρίζες αστική νοημοσύνη.
.
Ο Ρασιοναλισμός (Ορθολογισμός) δεν είναι, τελικά, τίποτ' άλλο παρά κριτικισμός, ενώ ο κριτικός είναι το αντίστροφο του δημιουργού. Αναλύει και επανασυνθέτει. Επινόηση και γέννηση του είναι ξένα.
.
Φωνάζουν "όχι πια πόλεμος"- αλλά επιθυμούν τον ταξικό πόλεμο. Αγανακτούν όταν ένας δολοφόνος εκτελείται για κάποιο έγκλημα πάθους, αλλά αισθάνονται μια μυστική ευχαρίστηση όταν μαθαίνουν τον φόνο ενός πολιτικού τους αντιπάλου. Έγειραν ποτέ αντιρρήσεις, και ποιές, στις σφαγές των Μπολσεβίκων;
Δεν υπάρχει διαφυγή. Η σύγκρουση είναι το πρωταρχικό γεγονός της ζωής, η ίδια η ζωή και ούτε ο πιο αξιολύπητος ειρηνιστής δεν μπορεί να ξεριζώσει την ευχαρίστηση που του δίνει βαθιά στην ψυχή του. Θεωρητικά τουλάχιστον, θα ήθελε να πολεμήσει και να καταστρέψει όλους τους αντιπάλους του ειρηνισμού.
.
Oswald Spengler, αποσπάσματα από το έργο του "Η Ώρα της Απόφασης"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπορεις να μου πεις σε παρακαλω συγκροτημα / τιτλο τραγουδιου που ακουω οταν μπαινω στο blog? ευχαριστω. Δημητρης

John Simon Ritchie είπε...

Αυτό που ακούγεται αυτή τη στιγμή είναι το Endless Nauseous Days από τις Gallhammer.
Στο podcast που βρίσκεται στο πλάι αναφέρονται και τα συγκροτήματα και οι τίτλοι των τραγουδιών που ακούγονται.

Ανώνυμος είπε...

σουπερ κομματι..γιαπωνεζικο goth metal και απο γυναικες...αναπαντεχο...δεν ηξερα το γκρουπ. φοβερη επιλογη. Δημητρης.